Ilves ry:n kunniajäsen Kimmo Leinonen on aateloitu Kansainvälisen Jääkiekkoliiton eli International Ice Hockey Federationin (IIHF) kunniagalleriaan. Aatelointi tapahtui jääkiekon MM-kisojen yhteydessä Tampereella järjestetyssä Hall of Fame -gaalassa sunnuntaina 28. toukokuuta.

Kimmo Leinonen vastaanotti Paul Loicq -pokaalin ensimmäisenä suomalaisena ja oli saamastaan kunniasta ylpeä ja onnellinen.

“Olen ollut luomassa IIHF:n kunniagalleriaa sen alkuajoista alkaen. Vuonna 1996 silloisen IIHF:n varapuheenjohtajan Walter L. Bushin kanssa esitimme Hall of Fame -kunniagallerian perustamista ja loimme sen ensimmäiset toimintasäännöt valintakriteereineen. En silloin saattanut ymmärtää, että Paul Loicq -palkinto kohdentuisi minuun – ja vieläpä omassa kotikaupungissani. Otin vastaan palkinnon nöyrin mielin kiittäen kaikkia niitä, joiden kanssa olen vuosikymmenet saanut työskennellä jääkiekon eteen maapallon kaikilla kolkilla.

Olen paljosta kiitollinen Ilvekselle, jonka väreissä aikoinani menetin sydämeni jääkiekolle. Ilveksessä opin, mitä on työskennellä joukkueurheilussa pelaajana, valmentajana ja joukkueenjohtajana, toimia Ilveksen markkinointipäällikkönä ja myöhemmin luottamushenkilönä useissakin eri toimissa sekä osallistua edelleen pyydettäessä seuran kehittämiseen kokemuksiini luottaen.

Palkinto kruunaa hienosti elämäntyöni – olen siitä ylpeä, nöyrä ja erityisen onnellinen.”

Paul Loicq -nimikkopalkinto kunnioittaa IIHF:n pitkäaikaisen puheenjohtajan elämäntyötä. Paul Loicq johti liittoa neljännesvuosisadan ajan vuosina 1922-47. Hän myös edusti synnyinmaataan Belgiaa jääkiekon MM-kisoissa seitsemän kertaa ja toimi MM-kisojen erotuomarina 17 kauden ajan.

Paul Loicq -palkinto myönnetään yhdelle henkilölle vuosittain “for outstanding service to international ice hockey” eli kansainvälisen jääkiekkoilun eteen tehdyistä merkittävistä palveluista. Palkinto jaettiin ensimmäisen kerran IIHF:n 90-vuotisjuhlien yhteydessä 1998 ja sillä on vuosittain palkittu nyt 24 henkilöä.

Lue lisää:

- Jääkiekkoliitto: IIHF:n Paul Loicq -palkinnon vastaanottanut Kimmo Leinonen: “Kaikki mitä olen tehnyt, on lisännyt kokemusta ja antanut tietoa”
- IIHF: IIHF honours international mix for Hall of Fame ʼ23
- Paul Loicq -palkinnon saaneet: Paul Loicq Award

Kimmo Leinonen & Luc Tardif

Kuvat: IIHF / Andrea Cardin