Toimintasuunnitelma 2021

9.12.2020 seuran vuosikokouksessa vahvistetut

SEURAN TOIMINTA-AJATUS

Ilves ry pyrkii toimimaan harrastamissaan, sekä huippu-urheiluseurana toimimissaan urheilulajeissa mahdollisimman monia lapsia ja nuoria urheilun pariin saavana toimijana. Nämä tavoitteet eivät ole toisiinsa nähden ristiriitaiset vaan toisiaan tukevat.

Jalkapallossa, jääkiekossa, salibandyssä ja ringetessä seuramme on sitoutunut noudattamaan saatujen tähtiseuran tunnusten mukaista toimintatapaa. Futsal joukkueemme noudattavat myös edellä mainittuja toimintatapoja. Seuramme pyrkii myös kaikessa toiminnassaan noudattamaan reilun pelin henkeä.

Seuramme toiminnassa noudatamme seuramme arvoja, joita ovat Välittäminen, Ilo, Taito, Avoimuus ja Terveet Elämäntavat.

TOIMINTATAVAT

1.     Kaikelle toiminnalle on oltava kestävä taloudellinen pohja eikä taloudellista riskiä voida ottaa. Urheiluharrastuksen kustannukset on pyrittävä pitämään kohtuullisissa rajoissa siten, että mahdollisimman monella on mahdollisuus harrastaa urheilutoimintaa seurassamme. Kuitenkin toimintamaksujen on oltava tasoltaan riittävät, jotta jaostojen talous turvataan ja niiden on oltava jaostojen talouden perustana. Laadittuja budjetteja on kaikilta osin noudatettava. Huippu-urheilun edustusjoukkueet yhtiöitetään tarvittaessa Ilves ry:n talouden turvaamiseksi.

2.     Seuran toiminta on kaikissa suhteissa avointa ja ulospäin suuntautuvaa.

3.     Kunnioitamme seuran perinteitä, logoa ja värejä.

4.     Toimimme aktiivisesti päihteiden ja huumeiden vastaisessa työssä seuramme jäsenistön osalta.

5.     Noudatamme Kaikki  Pelaa- ja tasapuolisuusperiaatteita Suomen Palloliiton, Suomen Jääkiekkoliiton, Suomen Ringetteliiton ja Salibandyliiton ohjeiden mukaisesti nuorissa ikäluokissa. Vanhemmissa ikäluokissa tavoitteena on saada Ilves pelaajia kansalliselle ja kansainväliselle huipputasolle.

6.     Korostamme taidon, välittämisen ja ilon merkitystä kaikissa toimintamuodoissamme.

7.     Lajien välinen yhteistyö on sujuvaa ja ongelmatonta.

AVAINALUEET 2021

1.     Seurahengen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. Jäsenmäärän lisäys

2.     Valmennuksen ja olosuhteiden parantaminen nykyisestä

3.     Sosiaalisuuden ja monikulttuurisuuden edistäminen

4.     Aikuisliikunnan edistäminen

5.     Taloudellisten riskien ennakointi ja hallinta

LAJIT

Seuran lajit ovat jalkapallo, jääkiekko, salibandy, ringette ja futsal.

TAVOITTEET

Tavoitteena on parantaa asemaamme sekä liikunnan harrastajien määrän että toiminnan laadun osalta. Sarjoissa, joissa menestys on jo tärkeämpää, pyrimme parantamaan vuoden 2020 saavutuksia. Tavoitteena on myös saada entistä useampi pelaaja maajoukkueisiin.

Kaikkien lajien osalta erityisesti pyrittävä turvaamaan riittävät harjoittelumahdollisuudet kaikille joukkueille. Yhteydenpito kaupunkiin on oltava tiivistä, jotta turvataan myös kunnolliset olosuhteet harjoittelu- ja ottelutapahtumille. Ilves ry on seurana aktiivinen olosuhteiden parantamiseksi. Harjoitus- ja pelivuorojen maksujen kohtuullisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Tavoitteena on myös lähentää suhdetta ja parantaa yhteistyötä kaikkien seuramme edustusjoukkueiden ja juniorijoukkueiden sekä Ilves ry:n jäsenten välillä, olivatpa nämä edustusjoukkueet sitten ry:n sisällä toimivia tai ulkopuolisen yhtiön nimissä toimivia.

Seuran jäsenmäärä tavoite on ylläpitää 6000 jäsenen määrää.