Ilves 90 vuotta

Ilves ry perustettiin vuonna 1931

Poikajoukko istui ja mietti Pyrinnön luisteluradan pukukopissa 1931 uuden palloiluseuran perustamista.

Pojilla oli valtava halu pelata, muttei heillä ollut joukkuetta. Ongelman huomasi Tampereen lyseon lehtori Niilo Tammisalo, joka päätti toimia. Hän kutsui koolle asiaan kiinnostuneita nuoria koululaisia keskustelemaan seuran perustamisesta.

10.4.1931 pidettiin perustava kokous Tampereen lyseolla 30 hengen läsnä ollessa. Ilves ry oli syntynyt.

Nykyään 90-vuotias Ilves Ry on yksi Suomen johtavia urheiluseuroja. Seurassa on n. 5500 kpl harrastajaa, joukkueita 400 kpl, valmentajia 750 kpl. Arvomme välittäminen, ilo, taito, avoimuus sekä terveet elämäntavat johdattavat jääkiekossa, jalkapallossa, futsalissa, salibandyssä sekä ringetessä harrastajiaan yhä eteenpäin tavoitteissaan.

Juhlavuoden tapahtumia

Kutsu uuden palloiluseuran perustavaan kokoukseen julkaistiin Aamulehdessä 28.3.1931

Niilo Tammisalo kutsui koolle ”asiaaninnostuneita, varsinkin nuorempaa polvea, kuten koululaisia ja jo toimissaan olevia” neuvottelemaan ja päättämään uuden palloiluseuran perustamisesta Tampereelle.

Ilveksen perustamiskokouskutsu

Seuran perustamiskirja allekirjoitettiin 30.5.1931.

Ilves perustamiskirja 30.5.1931

Ilves 90 vuotta -tauluja saatavilla

Taiteilija Petri Niemelä on tehnyt Ilveksen 90-vuotisjuhlien kunniaksi taulun Taisteleva Ilves. Juhlataulusta on tehty myös numeroituja ja signeerattuja grafiikkatauluja, jollaisen voi ostaa omakseen Ilves ry:n toimistolta.

Lue lisää
Loading
Ilves 90 juhlalogo