Missä iässä lapsen voisi viedä opettelemaan urheilua? Onko useamman kuin yhden lajin harrastaminen mahdollista? Miten tavoittellisuuteen suhtaudutaan?

Aamulehti on tehnyt kattavan selvityksen lasten liikuntaharrastuksen aloittamisesta ja sen tavoittellisuudesta kysyen asiasta kommentteja peräti 25 eri lajin edustajilta. Ilves ry:stä vastaamaan pääsivät futsaljaoston toiminnanjohtaja Tuukka Hakala, jalkapallojaoston toiminnanjohtaja Matti Anttonen sekä jääkiekon valmennuspäällikkö Kari “Kilu” Järvinen.

Harrastuksen aloitusikää Ilves ry:n edustajat kommentoivat jutussa seuraavasti:
Tuukka Hakala, futsal: “Ensimmäiset ryhmät 2-5-vuotiaille, mutta aloittaa voi koska vaan. Lapsi-vanhempiryhmissä tutustutaan leikin varjolla palloon ja joukkueessa toimimiseen.”
Matti Anttonen, jalkapallo: “3-4-vuotiaat lapsi-vanhempiryhmissä ja 5-17-vuotiaat Futis-Liigassa. Aloittaa voi kaiken ikäisenä.”
Kilu Järvinen, jääkiekko: “Mielestäni kannattaisi ensin omaehtoisesti opetella pysymään pystyssä ja vähän liikkumaan luistimilla. 4-5-vuotiaana voi jo aloittaa, jos on intoa.”

Koko laajan artikkelin voit lukea sunnuntain 13.2. painetusta lehdestä tai Aamulehden nettisivuilta: Missä iässä eri urheilulajien harrastaminen kannattaa viimeistään aloittaa? Jättiselvitys: 25 suosikkilajin edustajat vastaavat. Huom! Artikkeli on netissä vain Aamulehden tilaajien luettavissa.

kiakkokoulu